Warmtepompen

De warmtepomp wordt een steeds populairder alternatief voor de cv-ketel. En daar zijn een aantal goede reden voor. De warmtepomp is namelijk een duurzame oplossing die warmte onttrekt aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of de bodemwarmte. Daarnaast kun je een warmtepomp ook gebruiken in combinatie met je cv-ketel. Dat bespaart veel gas.

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit een bron verplaatst en omzet in warmte. De bron die gebruikt wordt, bijvoorbeeld lucht of grondwater, heeft een relatief lage temperatuur. Te laag om direct een woning mee te verwarmen. Het buitendeel van de warmtepomp neemt de warmte (energie) op, verhoogt de temperatuur ervan en verplaatst deze om de woning te kunnen verwarmen.

Soorten warmtepompen

Hybride: Bij een hybride systeem wordt een warmtepomp gecombineerd met een cv-ketel. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor de verwarming van de woning. De ketel zorgt voor warm water en komt verder alleen in actie als het buiten erg koud is.

All-electric: Bij een all-electric oplossing heb je geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning én voor warm water.

M.I.B. Verwarmingsbedrijf Bjorn Middel Brielle Atag

Hybride

Ontdek de ATAG Energion M Hybrid…

De Energion M Hybrid speelt een belangrijke rol in de energietransitie en kan gezien worden als tussenoplossing voordat je volledig aardgasloos gaat verwarmen. Dit wordt ook wel ‘all-electric’ verwarmen genoemd.

De Energion M Hybrid is voor vele woningen geschikt en is eenvoudig te installeren, dankzij de compacte afmetingen en de stille werking. In meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

All-electric

Ontdek de Energion M Compact warmtepompen

De Energion M Compact zijn lucht/water warmtepompen van ATAG, met een geïntegreerde boilers voor warm water. Voor deze ‘all-electric’ warmtepompen zijn namelijk geen aardgasaansluiting nodig en door de compacte afmeting gemakkelijk elke gewenste plek te plaatsen door ATAG SelectDealer/installateur. De warmtepomp levert energiezuinige stilte waarbij een hoog rendement en weinig geluid hand-in-hand gaan.

M.I.B. Verwarmingsbedrijf Bjorn Middel Brielle Remeha

Hybride

De Elga Ace is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace met OpenTherm aan, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Zo kan je tot wel 70% besparen op je gasverbruik.

Hybride / electrisch

De Remeha Mercuria is een compacte elektrische warmtepomp. Naast de elektrische variant is de Mercuria ook beschikbaar als hybride warmtepomp. In dit geval wordt de warmtepomp gekoppeld met de al hangende cv-ketel.

De Remeha Mercuria is leverbaar van 4,5 kW tot en met 16 kW in enkel- en driefase uitvoering. Hierdoor is er altijd een geschikte oplossing beschikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij een lage buitentemperatuur kan de warmtepomp elektrisch of, in het geval van een hybride uitvoering, met een cv-ketel worden bijverwarmd én kan de warmtepomp de ruimte optioneel ook koelen.

Afbeelding5

Hybride

Consumentenbond: bespaar tweederde op je gasrekening met een hybride warmtepomp

Volgens een onafhankelijk onderzoek uit december 2020, van onder meer de Consumentenbond, verlaagt een hybride warmtepomp je gasverbruik met tweederde. Van alle geteste warmtepompen kun je volgens de Consumentenbond met de Compress 7400i AW van Nefit Bosch de meeste energie besparen. Bovendien is het ook nog eens de stilste warmtepomp

All-electric

Nefit Bosch heeft verschillende luchtwarmtepompen die zelfstandig uw woning verwarmen én zorgen voor warm water: je hebt geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. Dit zijn de zogeheten ‘All-electric’ luchtwarmtepompen. De buitenunit gebruikt de buitenlucht als bron. Het systeem is zo efficiënt dat hiermee het hele jaar door jouw huis en tapwater kunnen worden verwarmd, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. In combinatie met groene stroom is je verwarming CO2-neutraal.

index

Hybride

De Daikin-Intergas hybride warmtepomp is dé totaaloplossing voor zowel verwarming als warm tapwater. Dit unieke verwarmingssysteem bestaande uit een warmtepomp en buitenunit van Daikin en een HR-ketel van Intergas levert optimale warmte, een grote hoeveelheid warm tapwater en comfort het hele jaar door, ook bij buitentemperaturen beneden het vriespunt.

All-electric

Met het Intergas Xource warmtepompsysteem presenteert Intergas haar eerste All-electric oplossing. Het Intergas Xource warmtepompsysteem is een energiebesparend en milieuvriendelijk systeem, dat bedoeld is voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. Deze lucht/water warmtepomp wint energie uit de buitenlucht en bestaat uit:

  • De binnenunit (Xource),
  • De buitenunit (Xource 7 kW lucht/water warmtepomp),
  • Het boilervat met 200 liter (IGC200) of 300 liter (IGC300) inhoud.
M.I.B. Verwarmingsbedrijf Bjorn Middel Brielle Vaillant

Warmtebron: buitenlucht

aroTHERM lucht/ water warmtepomp

De warmtepomp met allround comfort voor een eengezinswoning kan eenvoudig, snel en goedkoop buiten worden geïnstalleerd. De aroTHERM kan de binnenomgeving verwarmen en afkoelen. De binnen unit neemt ook weinig ruimte in beslag.

Hybride

Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride aroTHERM warmtepomp samen met de hr-ketel. De intelligente temperatuurregeling kiest vervolgens de meest efficiënte en energiezuinige warmtebron.

All-electric

Met de aroTHERM all electric profiteert u van de uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter). Tel daarbij de speciale warmtewisselaar en de lage CO2-uitstoot op en u heeft met de aroTHERM all electric hét duurzame antwoord op het kille Nederlandse klimaat. Heerlijk behaaglijk!

Onze merken

M.I.B Brielle

Contact opnemen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op!